Op 27 september werden we in het Proosdijpark getrakteerd op “Lëtzebuergse Kniddels” van Frank Metscher uit de Luxemburgse partnerstad Niederanven.
Frank bedacht een jaar geleden dit culinaire avontuur. Wat is nu niet mooier dan mensen in verschillende landen te verbinden door voor hen te koken en samen gerechten te eten en te praten over culturele verschillen én overeenkomsten in Europa?
Te gast in de Kniddel Kitchen waren wethouder Wim Kemp, twee docenten van Fontys Hogeschool Sittard (Pedagogiek), namelijk Lonneke Frijns en Peter Laudeur en tweedejaars student Pedagogiek Bo Torré. Vanuit Douzelage Meerssen zijn Wil Schrijnemaekers, Harry Crombag, Irene Raedts, Herman Langenveld en Annigje Kruytbosch aanwezig.
Het hapje en drankje van de Kniddel Kitchen heeft zijn werk gedaan. Nieuwe contacten worden gelegd en student Bo gooit alvast een lijntje uit voor een eventuele stageplek in één van de Douzelage-steden.
- Douzelage
- Projecten
- Project “Free Press under Pressure”
- Juniors for Seniors
- Hoe kunnen jongeren en ouderen elkaar meer ontmoeten?
- Skofja Loka, impressies uit de 46e DOUZELAGE-meeting
- Twee studenten van Fontys Hogeschool Pedagogiek naar ‘Juniors for Seniors’ in Bad Kötzting
- Europese steden buigen zich over huisvesting voor junioren en senioren
- Juniors for Seniors: Köszeg augustus 2021
- Nieuwsbrief 30 juli 2020 “Vereniging Meerssen in Europa”: Douzelage Meerssen
- Saint Patrick’s Day en de Gloriëtte
- Project Holstebro
- Conferenties
- Uitwisselingen
- Duurzame Ontwikkeling
- Historical Highlights
- Fietsproject “Via Douzelage”
- Saint Nicholas
- Agenda
- Contact
- Archief
- Wil Schrijnemaekers nieuwe voorzitter Douzelage Meerssen
- Tekenwedstrijd Franciscusschool Bunde
- Receptie 25 jaar Douzelage Meerssen succes!
- Meerssen publiceert ‘Historical Highlights of Douzelage’
- Inspirerend symposium over Verdrag van Maastricht zet aan tot actie
- Het Fête Nationale in Luxemburg was indrukwekkend!
- Bezoek aan het jubileum-evenement in Sherborne
- ANBI